Geschiedenis

Het begin:
Brood en banketbakkerij Hulleman vindt haar wortels in Harderwijk. Daar startten op 8 juli 1936 Jan en Janna Hulleman hun bakkerij in het centrum van de stad. Zij wisten in korte tijd de banketbakkerij uit te laten groeien tot een begrip in Harderwijk en omstreken.

Vestigen in Aalsmeer en Uithoorn:
Oudste zoon Henk zette eind jaren 60 met zijn vrouw Hennie het bedrijf van Jan en Janna voort. Jongste zoon Albert (op foto rechtsonder) en zijn vrouw Janny namen op 1 januari 1972 banketbakkerij Millenaar aan de Ophelialaan te Aalsmeer over. Inmiddels was hun zoon Marco geboren en zag zijn broer Jeroen in 1973 het levenslicht. Het bedrijf groeide snel en in 1977 startten Albert en Janny een filiaal aan het Zijdelwaardplein in Uithoorn.

Zelf brood bakken:
De jaren verstreken en de wens van Albert en Janny om naast het banket ook het brood zelf te gaan maken bleef groeien.
Tot winkelcentrum Zijdelwaard tijdens de jaarwisseling ‘84/’85 volledig afbrandde. Er werd een nieuw en groter centrum gebouwd. Zo ontstond de mogelijkheid om ruimte te creeëren om zelf brood te gaan bakken. En bij de opening van het nieuwe centrum in oktober 1987 kwamen de eerste broden uit de eigen oven!

Een nieuwe generatie:
In de jaren 90 kwamen zowel Marco als Jeroen en Marco’s vrouw Karin werken in het bedrijf. Een echte bakkersfamilie dus. Uiteindelijk is Jeroen geëmigreerd naar Australië en oefent daar het bakkersvak uit. Marco en Karin hebben per 1 januari 2001 het bedrijf van Albert en Janny overgenomen.
Enkele maanden na de overname, in september 2001, opende zij een filiaal aan het Westwijkplein te Amstelveen. Hoewel dit zo kort na de bedrijfsovername voor een erg drukke periode zorgde, zijn zij tot op de dag van vandaag nog steeds erg blij met de genomen stap. Inmiddels is deze winkel ingrijpend verbouwd en de resultaten zijn boven verwachting.

Nieuwe bakkerij:
De periode erna heeft in het teken gestaan van het bouwen van een nieuwe bakkerij.
Het bedrijf groeide en de bakkerij werd te klein.
Na jaren van orienteren en voorbereiden werd in de zomer van 2007 gestart met de bouw en op 14 april 2008 werd de nieuwe hypermoderne brood en banketbakkerij aan de Aalsmeerderweg in gebruik genomen.
Ook Jeroen Hulleman is inmiddels eigen bedrijf in Australië gestart genaamd:
Dutchy’s Bakehouse. Deze is gevestigd in Sippy Downs (Queensland) aan de de Scholars Drive nummer 7. Tel: +61 7 5445 8911

Hulleman in Amsterdam:
Op 30 mei 2011 opende brood en banketbakkerij haar deuren in Amsterdam en wel aan de Hageland 103-105 in winkelcentrum Nieuw Sloten.
Een mooi centrum met een breed aanbod van winkels en ruime parkeergelegenheid.

Op 1 november 2019 kwam daar nog een winkel bij. Deze bevindt zich in Buitenveldert. Een klein winkelcentrum, maar wel met een zeer compleet aanbod van speciaalzaken zoals een kaas-notenwinkel, viswinkel, poelier, slager, chocoladewinkel, groentespecialist en natuurlijk de bakker.
Het parkeren kan voor de deur en is net als bij de andere winkels gratis.

Een bedrijf opbouwen doe je samen:
Het ondernemerschap betekent natuurlijk hard werken. Dit doen Marco en Karin met veel plezier. Dit doen zij natuurlijk niet alleen, maar samen met al die enthousiaste banketbakkers, broodbakkers, chauffeurs en verkoopmedewerkers die bij Brood en Banketbakkerij Hulleman werkzaam zijn!

Hulleman brood en banket

Uiterste besteltijd
Bestellingen voor morgen kunnen vandaag uiterlijk tot 23:00 uur geplaatst worden.

Veilig betalen
iDeal